Firmamız 28.09.2015 tarihinde e-Fatura sistemine, 31.10.2015 tarihinde ise e-Arşiv sistemine geçiş yapmıştır. Faturalarımız hazırlanırken abonemizin e-Fatura sistemine geçip geçmediğini kontrol ediyoruz. Eğer geçtiyse e-Fatura, geçmediyse e-Arşiv fatura düzenleniyoruz.

Firmamızın e-Arşiv ve e-Fatura sistemine geçtiğini doğrulayabilirsiniz.
T.C. Maliye Bakanlığı, Gelirler İdaresi Başkanlığının hazırladığı www.efatura.gov.tr adresinden bu sistemlere geçiş yapmış firmaları teyit edebilirsiniz. Aşağıda tam linklerini bulabilirsiniz.

e-Arşiv fatura almak için herhangi bir sisteme geçmiş olmanız gerekmemektedir.
e-Fatura alabilmek için e-Fatura sistemine geçiş yapmış olmanız gerekmektedir. Fakat e-Arşiv için böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Ticari faaliyeti bulunmayan kişilere bile e-Arşiv fatura düzenlenebilir.

e-Arşiv Faturanızın çıktısını muhasebe kayıtlarınıza alabilirsiniz.
Vergi Usul Kanunun 397. maddesi gereğince elektronik ortamda teslim edilen faturaların mali değeri ve geçerliliği bulunmakta olup, ayrıca kağıt fatura almanıza gerek yoktur. Mail olarak gönderdiğimiz veya OİM üzerinden HTML olarak indirdiğiniz dosyayı herhangi bir browser ile görüntüleyip çıktısını alabilirsiniz. (Lütfen mail hizmeti servis sağlayıcılarının görüntüleyicilerini kullanmayınız. GMail gibi vb. HTML’i düzgün görüntüleyememektedirler.)

e-Arşiv ve e-Faturalarınıza OİM üzerinden erişebilirsiniz.
Online İşlem Merkezimizdeki (https://oim.verimor.com.tr/invoices) Faturalarım menüsünden tarafınıza kesilmiş tüm faturaları görüntüleyebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

e-Arşiv ve e-Faturalarınızın orjinal ve geçerli olduğunu doğrulayabilirsiniz.
Mail olarak veya OİM’den indirdiğiniz elektronik imzalı UBL-TR formatındaki xml dosyayı zipten çıkardıktan sonra e-Belge görüntüleyici program ile açıp görüntüleyebilirsiniz. “Doğrula” seçeneği ile faturanın elektronik mali mühürümüzle imzalandığını, “Sorgula” seçeneği ile de faturanın Maliye Bakanlığına aktarıldığını teyit edebilirsiniz.

Not: Sorgulama GİB’e faturaların teslim süresi olan bir sonraki ayın 15. gününden sonra yapılmalıdır.

e-Arşiv sistemine geçen firma listesi
http://www.efatura.gov.tr/earsivkayitlikullanicilar.html

e-Fatura sistemine geçen firma listesi
http://www.efatura.gov.tr/efaturakayitlikullanicilar.html

e-Arşiv Fatura Sorgulama
http://www.efatura.gov.tr/earsivsorgula.html

e-Belge Görüntüleyici Program
http://www.efatura.gov.tr/EFaturaGoruntuleyici/Windows/Java17/EFaturaGoruntuleyici.jnlp

Not: e-Belge görüntüleyici için bilgisayarınızda Java kurulu olmalıdır.